Ћирилица /Latinica

Галерија

9. јануар 2020.

Лабораторија за биотехнолошка истраживања и контролу безбедности и квалитета хране изабрана је у групу од 20 европских лабoраторија

Лабораторија за биотехнолошка истраживања и контролу безбедности и квалитета хране Института за хигијену и технологију меса изабрана је у групу од 20 европских лабараторија предвођених Европским центром за превенцију и контролу болести, које ће партиципирати у истрживању метода секвенцирања вируса Hepatitisa E.      

12. децембар 2018.

Објављен нови број часописа Meat Technology 59/2 2018

Обавештавамо све заинтересоване да је изашао нови број часописа Meat technology 59/2 2018.  Све информације могу се наћи на сајту часописа http://www.journalmeattechnology.com/index.php/meat_technology/issue/view/  

28. септембар 2018.

Одбрањена докторска дисертација Драгице Николић „Минерални састав мишића, јетре и бубрега интензивно и екстензивно гајених свиња у Србији

На Технолошко-металуршком факултету Универзитета у Београду, Драгица Николић, истраживач сарадник из Института за хигијену и технологију меса, одбранила је докторску дисертацију под називом „Минерални састав мишића, јетре и бубрега интензивно и екстензивно гајених свиња у Србији“. Комисија за одбрану дисертације била је у следећем саставу: др Мила Лаушевић, редовни професор у пензији – Технолошко-металуршког факултета, […]

2. јул 2018.

Успеси екипе Института за хигијену и технологију меса на 11. Спортским сусретима Синдиката науке

На 11. Спортским сусретима Синдиката науке који су се у јуну месецу одржали у Бајној Башти учестовала је екипа Института за хигијену и технологију меса. Том приликом освојили су шест медаља: злато у натезању конопца, бронзу у кошарки за жене, бронзу у одбојци за жене, сребро у пикаду, сребро у фудбалу и сребро у забавном […]

11. мај 2018.

Посета студентата Факултета ветеринарске медицине Институту за хигијену и технологију меса

Студенти друге године основних студија Факултета ветеринарске медицине Универзитета у Београду, са предмета Молекуларно-генетске методе у ветерини у пратњи професорке др Јевросиме Стевановић посетили су Институт за хигијену и технологију меса. Том приликом су обишли Лабораторију за биотехнолошка истраживања и контролу безбедности и квалитета хране и упознали се са стандардима и радом свих одељења, а […]

22. март 2018.

Отворена прва Лабораторија за диоксине у региону

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић пустио је данас у Институту за хигијену и технологију меса, у рад инструмент за утврђивање присуства диоксина и диоксину сличних једињења који је купљен средствима тог министарства. Министар просвете рекао је да је вредност инструмента (масени спектрометар високе резолуције – магнетни сектор) већа од 66 милиона динара. […]

Vesti, Vesti, Vesti, Vesti, Vesti, Vesti, Vesti, Vesti, Vesti, Vesti
14. март 2018.

Посета министра Младена Шарчевића Институту за хигијену и технологију меса

Министар просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије Младен Шарчевић посетио је данас Институт за хигијену и технологију меса у Београду. Министар је истакао да га радује чињеница да постоји све више института који у свом раду повезују науку и привреду. Тенденција Владе и Министарстсва је да се сви више новца улаже у науку, а […]

26. фебруар 2018.

Ректор Московске Академије за ветеринарску медицину и биотехнологију посетио Институт за хигијену и технологију меса

Ректор Московске Академије за ветеринарску медицину и биотехнологију професор др Владимир Николајевич Шевкоплиас у пратњи декана Одељења за међународне односе др Олге Шултц посетио је Институт за хигијену и технологију меса крајем прошле недеље. Том приликом је директор Института др Весна Ђорђевић, упознала госте са менаџментом, а више о Институту сазнали су кроз презентацију, коју […]

6. фебруар 2018.

Институт за хигијену и технологију меса у самом врху „Економије знања“

На јавни позив Фонда за иновациону делатност, крајем јануара је додељена су 35 иновациона ваучера за више од 30 српских предузећа којима су потребне услуге научноитраживачких организација за решење техничког или технолошког проблема, како би подигли ниво иновативности својих производа и постали конкурентнији на тржишту. Институт за хигијену и технологију меса је приликом ове доделе […]

  • 1
  • 2