- Home
- Др Балтић Бранислав
Др Балтић Бранислав
Научни сарадник
Сектор за научно- техничку сарадњу, развој и трансфер технологија
ИНСТИТУТ ЗА ХИГИЈЕНУ И ТЕХНОЛОГИЈУ МЕСА
Каћанског13, 11040 Београд, Србија
Моб: +381 63 8626 095
Тел: +381 11 26 50 655
E-mail: branislav.baltic@inmes.rs
ОБРАЗОВАЊЕ
2013 – Доктор ветеринарске медицине, Факултет ветеринарске медицине, Универзитет у Београду
2019 – Доктор ветеринарских наука, Факултет ветеринарске медицине, Универзитет у Београду
ИСТРАЖИВАЧКО ИСКУСТВО
2016-2017 – Приправник за истраживача
2017- 2019 – Истраживач приправник
2019- 2020 – Истраживач сарадник
2020 – Научни сарадник
РАДНО ИСКУСТВО
2016-2024– Сарадник у сектору за научно- техничку сарадњу
ОБЛАСТ НАУЧНОГ ИНТЕРЕСОВАЊА
Безбедност и квалитет хране анималног порекла, технологија хране анималног порекла, безбедност хране за животиње
ОДАБРАНИ НАУЧНИ РАДОВИ
- Branislav Baltić, Jelena Ćirić, Dragan Šefer, Anita Radovanović, Jasna Đorđević, Milica Glišić, Marija Bošković, Milan Ž Baltić, V Đorđević, Radmila Marković, Effect of dietary supplementation with medium chain fatty acids on growth performance, intestinal histomorphology, lipid profile and intestinal microflora of broiler chickens, South African Journal of Animal Science, Vol 48,5,885-896, 2018.
- J Đorđević, B Baltić, M Glišić, M Bošković, D Šefer, S Radulović, A Radovanović, D Perić, M Peurača, R Marković, Advantages of sodium butyrate in weaned piglet diet, Animal Nutrition and Feed Technology, Vol 22,2,245-260, 2022.
- Marija Starčević, Nataša Glamočlija, Jelena Janjić, Branislav Baltić, Snežana Bulajić, Radmila Marković, Milan Ž Baltić, Protein sources in human and animal diet, Scientific journal Meat Technology, Vol 64,3,102-111, 2023.
- Branislav Baltić, Aksentijević Ksenija, Danica Bogunović, Marija Starčević, Radmila Mitrović, Boris Mrdović, Jelena Janjić, Investigation of the volume of fish production and catch in Serbia from 2012 to 2021, Scientific journal Meat Technology, Vol 64,2,329-333, 2023.
- Snežana Ivanović, Aleksandra Tasić, Ksenija Nešić, Marija Pavlović, Ivan Pavlović, Branislav Baltić, Marija Starčević, Einfluss der region auf die Fleischqualität von Rot-und Damhirsche und Rehwild, Fleischwirtschaft, 77-82, 2024.