- Home
- Др Лазар Милојевић
Др Лазар Милојевић

Научни сарадник
Одељење за микробиолошка и молекуларно-биолошка испитивања
ИНСТИТУТ ЗА ХИГИЈЕНУ И ТЕХНОЛОГИЈУ МЕСА (ИНМЕС)
Каћанског13, 11040 Београд, Србија
Моб: +381 63 63 603389
Тел: +381 11 26 50 655
Е-пошта: lazar.milojevic@inmes.rs
ОБРАЗОВАЊЕ
2022 – доктор ветеринарских наука, Факултет ветеринарске медицине, Универзитет у Београду
2016 – доктор ветеринарске медицине, Факултет ветеринарске медицине, Универзитет у Београду
ИСТРАЖИВАЧКО ИСКУСТВО
2022 – научни сарадник
2020 – 2022 – истраживач сарадник
2017 – 2020 – истраживач приправник
2016 – 2017 – приправник за истраживача, Институт за хигијену и технологију меса
РАДНО ИСКУСТВО
2017 – сарадник Одељења за микробиолошка и молекуларно-биолошка испитивања
ОБЛАСТ НАУЧНОГ ИНТЕРЕСОВАЊА
Безбедност хране
Развој и примена нових микробиолошких метода које које су неопходне у поступку контроле хране, дефинисане европским и националним законодавством.
ОДАБРАНИ НАУЧНИ РАДОВИ
Milojević L, Velebit B, Teodorović V, Kirbiš A, Petrović T, Karabasil N and Dimitrijević M (2019). Screening and Molecular Characterization of Hepatitis E Virus in Slaughter Pigs in Serbia. Food and Environmental Virology;
Milićević D, Spirić D, Radičević T, Velebit B, Stefanović S, Milojević L and Janković S (2017). A review of the current situation of aflatoxin M-1 in cow’s milk in Serbia: risk assessment and regulatory aspects. Food additives and contaminants part a-chemistry analysis control exposure and risk assessment, Vol.34 (9), p1617-1631;
Babić M, Marija P, Nikolić A, Teodorović V, Mirilović M, Milojević L and Velebit B (2018). Expression of toxic shock syndrome toxin-1 gene of Staphylococcus aureus in milk: Proof of concept. Mljekarstvo 68, br. 1 (2018): 12-20;
Milojevic L, Lakicevic B, Jankovic V, Mitrovic R, Nikolic A, Babic M and Velebit B (2018). A Hygiene Report Regarding Slaughter Process of Pig and Cattle Carcasses for 2017 in Serbia. Meat Technology 59, no. 1: 1–7;
Nikolić A, Babić M, Jovanović J, Cobanović N, Branković Lazić I, Milojević L and Parunović N (2019). Effect of Broiler Slaughter Weight on Meat Yield and Quality. Meat Technology, 60 no 1, 17–23;
Bajčić A, Petronijević R, Katanić N, Trbović D, Betić N, Nikolić A and Milojević L (2018). Evaluation of the content and safety of the nitrite utilization in meat products in Serbia in the period 2016-2018. Meat Тechnology, 59, no. 2, 102-109;
Milojevic L, Velebit B, Dimitrijevic M, Djordjevic V, Jankovic V, Grkovic N and Nikolic A (2021). Detection and quantification of hepatitis E virus genome in pig liver samples originating from Serbian retail establishments. IOP Conference Series: Earth and Environmental Science, 854(1), 012059;
Milojević L, Velebit B, Đorđević V, Janković V, Lakićević B, Bajčić A and Betić N (2019). Screening of Bacillus cereus presence in minced meat and meat products originating from Serbian retail facilities. IOP Conference Series: Earth and Environmental Science, 333, 012079.