Ћирилица /Latinica

Миленко Бабић

Истраживач приправник

Одељење за пријем узорака и издавање лабораторијских извештаја

ИНСТИТУТ ЗА ХИГИЈЕНУ И ТЕХНОЛОГИЈУ МЕСА 

Каћанског13, 11040 Београд, Србија

Моб: +381 65 3 665 632

Тел:  +381 11 26 50 655

E-mail: milenko.babic@inmes.rs

ORCID ID 0009-0006-6467-6757

 

ОБРАЗОВАЊЕ 

2022 – данас – докторске академске студије, Факултет ветеринарске медицине, Универзитет у Београду

2022– доктор ветеринарске медицине, Факултет ветеринарске медицине, Универзитет у Београду

 

ИСТРАЖИВАЧКО ИСКУСТВО

2023 Истраживач приправник

2022–2023 Приправник за истраживача, Институт за хигијену и технологију меса

 

РАДНО ИСКУСТВО

2022- сарадник Одељења за пријем узорака и издавање лабораторијских извештаја. Институт за хигијену и технологију меса

 

ОСТАЛЕ АКТИВНОСТИ 

Члан Српског ветеринарског друштва

Стипендиста Министарства просвете, науке и технолошког развоја

 

ОБЛАСТ НАУЧНОГ ИНТЕРЕСОВАЊА

Безбедност и квалитет хране анималног порекла. Квалитет и технологија традиционалних производа од меса. Хроматографија, ИСП, масена спектометрија.

 

ОДАБРАНИ НАУЧНИ РАДОВИ

Babić, M., Vranić, D., Borović, B., Babić-Milijašević, J., Gerić, T., & Lilić, S. (2023). Reduction of salt content in meat products. Scientific Journal „Meat Technology"64(2), 277-280. https://doi.org/10.18485/meattech.2023.64.2.51