Ћирилица /Latinica

Данка Спирић

 

Истраживач сарадник

Одељење за испитивање резидуа

Институт за хигијену и технологију меса (ИНМЕС)

Каћанског 13, 11040 Београд, Србија

Тел: +381 11 26 50 655

Е-mail: danka.spiric@inmes.rs

 

ОБРАЗОВАЊЕ

2012- Специјалиста микробиологије, Биолошки факултет, Универзитет у Београду

2008– Дипломиранни биолог, Биолошки факултет, Универзитет у Београду

Истраживачко искуство

2012– истраживач сарадник

2009-2012– истраживач приправник

2008- 2009– приправник за истраживача

Радно искуство

2014– сарадник Одељења за испитивање резидуа

2008-2014– сарадник Одељења за микробиолошка и имуноензимска испитивања

Област научног интересовања

Испитивање безбедности намирница анималног порекла и хране за животиње: одређивање резидуа антибиотика, остатака ветеринарских лекова и микотоксина.  Анализа присуства алергена у дијететским производима и осталим намирницама. Испитивање микробиолошког статуса ферментисаних кобасица током технолошког поступка производње.

Одабрани научни радови

Vesna Jankovic, Brankica Lakicevic, Radivoj Petronijevic, Danka Spiric, Vesna Đorđević, Jovanka Popov- Ralic (2016), Soybean and gluten in meat products- Consumer Protection Strategy,  Agro FOOD Indusrty Hi  Tech, Vol 27(3), pp. 30-32

Spirić Danka M., Đinović Jasna M., Janković Vesna V., Velebit Branko M., Radičević Tatjana M., Stefanović Srđan M., Janković Saša D. (2015): Study of aflatoxins incidence in cow feed and milk in Serbia during 2013. Hemijska industrija, 2015 OnLine-First (00):87-87, Article in press;

Dejana Trbović, Zoran Marković, Dušanka Milojković-Opsenica, Radivoj Petronijević, Danka Spirić, Jasna Đinović-Stojanović, Aurelija Spirić, (2013). Influence of Diet on Proximate Composition and Fatty Acid Profile in Common Carp (Cyprinus carpio). Journal of Food Composition and Analysis, Volume 31, Issue 1, August 2013, Pages 75–81, DOI no. 10.1016/j.jfca.2013.04.002