Na sastanku Savetu tehnologa industrije mesa u Institutu za higjenu i tehnologiju mesa nakon uvodnog obraćanja predsednice STIM-a Tamare Penjić, izvršnog direktora industrije mesa „Carnex“, prof. dr Igor Tomašević sa Poljoprivrenog fakulteta u Beogradu, Katedra za tehnologiju animalnih proizvoda održao je predavanje „Mikrotalasna defrostacija – uticaj na kvalitet mesa i prednosti nad ostalim metodama“. Budućnost proizvoda od mesa bez aditiva predstavio je prof. dr Vladimir Tomović sa Katedre za inženjerstvo konzervisane hrane Tehnološkog fakulteta iz Novog Sada predavanjem „Proizvodi od mesa bez aditiva, kvalitet, uticaj na rok trajanja kao i budućnost ovakvih proizvoda“. Načelnik Odeljenja za veterinarsko javno zdravstvo Uprave za veterinu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Tamara Bošković se obratila prisutnima sa informacijama o najnovijim aktuelnostima iz ove oblasti. O „Uticaju „belih“ soba na održivost narezanih polutrajnih proizvoda govorio je prof. dr Neđeljko Karabasil sa Fakulteta veterinarske medicine u Beogradu. Dr Zoran Petrović, viši naučni saradnik iz Instituta za higijenu i tehnologiju mesa, održao je predavanje „Poliamidna ambalaža, budućnost i mogućnost zamene“.