Ћирилица /Latinica

Савет технолога индустрије меса у Институту

11. април 2025.

Савет технолога индустрије меса у Институту

 

На састанку Савету технолога индустрије меса у Институту за хигјену и технологију меса након уводног обраћања председнице СТИМ-а Тамаре Пењић, извршног директора индустрије меса „Carnex“, проф. др Игор Томашевић са Пољопривреног факултета у Београду, Катедра за технологију анималних производа одржао је предавање „Микроталасна дефростација – утицај на квалитет меса и предности над осталим методама“. Будућност производа од меса без адитива представио је проф. др Владимир Томовић са Катедре за инжењерство конзервисане хране Технолошког факултета из Новог Сада предавањем „Производи од меса без адитива, квалитет, утицај на рок трајања као и будућност оваквих производа“.  Начелник Одељења за ветеринарско јавно здравство Управе за ветерину Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Тамара Бошковић се обратила присутнима са информацијама о најновијим актуелностима из ове области. О „Утицају „белих“ соба на одрживост нарезаних полутрајних производа говорио је проф. др Неђељко Карабасил са Факултета ветеринарске медицине у Београду. Др Зоран Петровић, виши научни сарадник из Института за хигијену и технологију меса, одржао је предавање „Полиамидна амбалажа, будућност и могућност замене“. 

Vesti