U Institutu za higijenu i tehnologiju mesa, koji je i nastavna baza za studente Fakulteta veterinarske medicine, studenti specijalističkih akademskih studija, modul Higijena i tehnologija hrane, sa prof. dr Neđeljkom Karabasilom i doc. dr Silvanom Stajković su imali praksu u akreditovanoj laboratoriji za ispitivanje hrane.
Tom prilikom, direktor Instituta, dr Vesna Đorđević je istakla da je Laboratorija za biotehnološka istraživanja i kontrolu bezbednosti i kvaliteta hrane, akreditovana više od 20 godina, da je obezbeđenjem visoke stručne kompetentnosti zaposlenih koju čine 31 doktor nauka i 8 doktoranada, korišćenjem svojih naučno-istraživačkih i laboratorijskih potencijala zasluženo ponela ulogu regionalnog lidera u oblasti ispitivanja hrane i da zbog toga iskoriste priliku da se bliže upoznaju sa tehnikama i metodama ispitivanja hrane. Kroz prezentaciju Instituta dr Ivana Branković-Lazić, pomoćnik direktora za naučnu-tehničku saradnju, upoznala ih je sa istorijom, tradicijom, kao i osnovnim naučnim i stručnim aktivnostima Instituta. Svakodnevni rad Laboratorije za biotehnološka istraživanja i kontrolu bezbednosti i kvaliteta hrane, metode ispitivanja hrane kao i sofisticirane tehnike koje se sprovode na najsavremenijim aparatima, bili su primer dobre laboratorijske prakse za buduće specijalizante u oblasti higijene i tehnologije namirnica animalnog porekla.
Saradnici Instituta za higijenu i tehnologiju mesa i ovog puta su na odgovaran i stručan način studentima ukazali na lepotu i bogatsvo rada u oblasti ispitivanja hrane.