Ћирилица /Latinica
9. фебруар 2023.

Институт за хигијену и технологију меса – пример добре лабораторијске праксе за будуће специјализанте у области хигијене и технологије хране

У Институту за хигијену и технологију меса, који је и наставна база за студенте Факултета ветеринарске медицине, студенти специјалистичких академских студија, модул Хигијена и технологија хране, са проф. др Неђељком Карабасилом и доц. др Силваном Стајковић су имали праксу у акредитованој лабораторији за испитивање хране.

Том приликом, директор Института, др Весна Ђорђевић је истакла да је Лабораторија за биотехнолошка истраживања и контролу безбедности и квалитета хране, акредитована више од 20 година, да је обезбеђењем високе стручне компетентности запослених коју чине 31 доктор наука и 8 докторанада, коришћењем својих научно-истраживачких и лабораторијских потенцијала заслужено понела улогу регионалног лидера у области испитивања хране и да због тога искористе прилику да се ближе упознају са техникама и методама испитивања хране. Кроз презентацију Института др Ивана Бранковић-Лазић, помоћник директора за научну-техничку сарадњу, упознала их је са историјом, традицијом, као и основним научним и стручним активностима Института. Свакодневни рад Лабораторије за биотехнолошка истраживања и контролу безбедности и квалитета хране, методе испитивања хране као и софистициране технике које се спроводе на најсавременијим апаратима, били су пример добре лабораторијске праксе за будуће специјализанте у области хигијене и технологије намирница анималног порекла.

Сарадници Института за хигијену и технологију меса и овог пута су на одговаран и стручан начин студентима указали на лепоту и богатсво рада у области испитивања хране.

           

Vesti