- Home
- Чаба Силађи
Чаба Силађи
Истраживач сарадник
Одељење – Одељење за инструменталну хемију
ИНСТИТУТ ЗА ХИГИЈЕНУ И ТЕХНОЛОГИЈУ МЕСА (ИНМЕС)
Каћанског13, 11040 Београд, Србија
Моб: +381 63 87 05 789
Тел: +381 11 26 50 655
E-mail: caba.siladji@inmes.rs
ОБРАЗОВАЊЕ
2017 – Дипломирани технолог, Технолошки факултет Нови Сад
2018 – Мастер инжењер технологије, Технолошки факултет Нови Сад
ИСТРАЖИВАЧКО ИСКУСТВО
2021 – Приправник за истраживача
2022 – Истраживач приправник
2024 – Истраживач сарадник
РАДНО ИСКУСТВО
2022 – Сарадник у Одељењу за инструменталну хемију, ИНМЕС
ОСТАЛЕ АКТИВНОСТИ (чланство у комисијама, уређивачким одборима итд)
2023 – Заменик председника Организационог одбора 62. међународне конференције индустријe меса MEATCON2023
ОБЛАСТ НАУЧНОГ ИНТЕРЕСОВАЊА
Контрола безбедности и квалитета хране и хране за животиње и технологија хране, инструменталне методе хемијске анализе.
ОДАБРАНИ НАУЧНИ РАДОВИ
- Bošković Cabrol, M., Glišić, M., Baltić, M., Jovanović, D., Silađi, Č., Simunović, S., Tomašević, I., & Raymundo, A. (2023). White and honey Chlorella vulgaris: Sustainable ingredients with the potential to improve nutritional value of pork frankfurters without compromising quality. Meat Science, 198. https://doi.org/10.1016/j.meatsci.2023.109123
- Djekic, I.; Stajic, S.; Udovicki, B.; Siladji, C.; Djordjevic, V.; Terjung, N.; Heinz, V.; Tomasevic, I. (2023). Quality and Oral Processing Characteristics of Traditional Serbian Ćevap Influenced by Game Meat. Foods, 12, https://doi.org/10.3390/foods12102070
- Siladji, C.; Djordjevic, V.; Milijasevic, J.B.; Heinz, V.; Terjung, N.; Sun, W.; Tomasevic, I. (2024). Micro- and Macroalgae in Meat Products. Foods, 13, 826. https://doi.org/10.3390/foods13060826
- Silađi, Č., Đorđević V., Heinz, V., Terjung N., Witte F., Tomašević I. (2023). The Effect of Sample Temperature on Sensory Quality of Caseless Sausages – cevap. Meat Technology, 64, No 2, p. 372-376. https://doi.org/10.18485/meattech.2023.64.2.71
- Simunović S., Simunović S., Milijasevic, J.B., Silađi, Č., Janković S., Đekić I., Tomašević I. (2023): Evaluation of 3D Laser Imaging as a Method for Determination of Different Geometrical Parameters of Fermented Sausages, Meat Technology, 64, No 3, p. 73-79. https://doi.org/10.18485/meattech.2023.64.3.1