У среду 29. септембра 2021. године успешно је завршена тродневна 61st International Meat Industry Conference -meatcon2021 под називом „Healthy food for present and future“. Четрдесетшест предавача из земље и света (Италија, Пољска, Немачка, САД, Ирска, Русија, Хрватска, Македонија, Босна и Херцеговина, Република Српска, Црна Гора..) представили су најновија истраживања у области производње и технологије хране. За многобројне произвођаче из индустрије меса организован је и Савет технолога који се бавио горућим темама у области безбедности хране. Институт је и на овој конференцији наставио своју друштвено одговорну праксу и омогућио најбољим студентима докторских студија са Факултета ветеринарске медицине и Пољопривредног факултета у Београду и са Еге Универзитета из Измира, да орално презентују своја истраживања. Најбољим студентима је генерални спонзор конференције, комапнија „Неопланта“ уручила је вредне награде. Овогодишњу конференцију обогатила је и нова сесија која се односила на „Храну за животиње“. Готово 300 учесника конфренције у организацији Института за хигијену и технологију меса обогатило је своја сазнања у области безбедности и квалитета хране и разменило своја искуства.