Ћирилица /Latinica

Sara Simunović

Istraživač saradnik

Odeljenje za prijem uzoraka i izdavanje laboratorijskih izveštaja

 

Institut za higijenu i tehnologiju mesa (INMES)

Kaćanskog 13, 11040 Beograd, Srbija

 

Mob: +381 631092733

Tel: +381 11 26 50 655

E-mail: sara.rajic@inmes.rs

 

 

 

 

 

OBRAZOVANJE

2020 – danas – doktorske akademske studije, Poljoprivredni fakultet, Univerzitet u Beogradu, studijski program: Prehrambena tehnologija

2017 – master inženjer tehnologije, Poljoprivredni fakultet, Univerzitet u Beograd

2016 – diplomirani inženjer tehnologije, Poljoprivredni fakultet, Univerzitet u Beogradu

 

ISTRAŽIVAČKO ISKUSTVO

2021 – istraživač saradnik, INMES

2019 – 2021 – istraživač pripravnik, INMES

 

RADNO ISKUSTVO

2019 – saradnik Odeljenja za prijem uzoraka i izdavanje laboratorijskih izveštaja, INMES

2018 – 2019 – prehrambeni tehnolog Sektora za upravljanje kvalitetom hrane, kompanija Iceberg Salat Centar

 

OBLAST NAUČNOG INTERESOVANJA

Ispitivanje kvaliteta svinjskog i goveđeg mesa kroz prizmu alata kvaliteta, kao što su indeks kvaliteta i Taguchi-jeva funkcija gubitaka. Ispitivanje faktora koji utiču na stavove potrošača i njihovu percepciju kvaliteta svežeg mesa. Holistički pristup istraživanju kvaliteta mesa sa aspekta i potrošača i proizvođača uzimajući u obzir analizu preferencija potrošača sa analizom informacija plasiranih od strane samih proizvođača a koje se tiču održive proizvodnje i održivog konzumiranja mesa.

 

ODABRANI NAUČNI RADOVI

  • Rajic, S.; Simunovic, S.; Djordjevic, V.; Raseta, M.; Tomasevic, I.; Djekic, I. Quality Multiverse of Beef and Pork Meat in a Single Score. Foods 2022, 11, 1154, doi:10.3390/foods11081154
  • Rajic, S.; Đorđević, V.; Tomasevic, I.; Djekic, I. The role of food systems in achieving the sustainable development goals: Environmental perspective. Bus. Strateg. Environ. 2022, 31, 988-1001, doi:https://doi.org/10.1002/bse.2930
  • Rajic, S.; Djordjevic, V.; Baltic, T.; Simunovic, S. The role of marbling as an intrinsic characteristic at the point of meat purchase–the Taguchi approach. IOP Conference Series: Earth and Environmental Science 2021, 854, 012078, doi:10.1088/1755-1315/854/1/012078
  • Simunović, S., Rajić, S., Đorđević, V., Tomović, V., Vujadinović, D., Đekić, I., & Tomašević, I. (2021). Estimation of fat content in fermented sausages by means of Computer Vision System (CVS). Meat Technology 62(1), 27-32.
  • Baltic, T.; Rajic, S.; Ciric, J.; Brankovic Lazic, I.; Djordjevic, V.; Velebit, B.; Geric, T. Impact of COVID-19 pandemic on food supply chain: An overview. IOP Conference Series: Earth and Environmental Science 2021, 854, 012007, doi:10.1088/1755-1315/854/1/012007